Vistasan Infinity® Lutina

In de eerste jaren van het onderzoek waren er slechts enkele onderzoekers die hun vraagtekens zetten bij de Invloed van blauw licht. het effect van blauw licht op de melatonine productie werd pas In 2001 bevestigd, toen wetenschappers ontdekten dat het licht In het blauwe spectrum de aanmaak van melatonine verstoort. Omdat blauw licht zo helder Is, wordt het gebruikt In vrijwel alle led-apparaten, waaronder telefoons, tablets, laptops en televisies.

Het gebied van het spectrum van zichtbaar licht dat beschouwd moet worden voor de bepaling van blauwlicht loopt van 300 nm (licht UV, diepblauw) tot 700 nm (dieprood), en het meest belangrijke van dit gebied is het subgebied 400-500nm. De piek van de gevoeligheid ligt rond de 440nm. Luteïne is een van de twee carotenoïden die zich in hoge concentratie bevinden in de macula. Het is een anti-oxidant en werkt als een blauw filter waardoor voorkomen wordt dat teveel blauw en ultraviolet licht het gevoelige weefsel aan de achterzijde van het netvlies bereikt. Deze fundamentele substantie wordt niet door het menselijk lichaam geproduceerd en kan alleen opgenomen worden via voeding.

Om de luteïne in de macula van het oog te beschermen en zo aan de gezondheid van het oog bij te dragen, is het Lutina-glas ontwikkeld. Lutina blokt UV-stralen zoals andere brillenglazen, maar absorbeert bovendien de lichtgolven van 400-420nm. Doordat Lutina deze lichtgolven tot 420nm absorbeert wordt oxidatieve stress verminderd.