Kort nieuws

woensdag 4 september 2019

ENOT heeft met Vespa primeur bij NanaWoody&John TV

Vandaag is de eerste aflevering van NanaWoody&John TV online gezet. Daarin gaat Cheryl langs bij Vespa Koning Joey Schaar en vraagt hem het hemd van zijn lijf. ENOT’s Vespa zonnebrillen worden in dit item op een hele leuke manier onder de aandacht gebracht.

Klik op deze link om de video te zien: https://www.youtube.com/watch?v=iKZewAnMDKc

Natuurlijk gaat het over scooters en zonnebrillen en belandt Cheryl uiteindelijk achterop een opgevoerd model waarmee Joey normaal nooit de openbare weg op gaat. Wij hielden ons hart vast bij de wheelies maar bikkel Cheryl verblikte of verbloosde niet. Het vrolijke tweetal sluit af met een wedstrijdje gekke bekken trekken en een lekker glaasje Limoncello….

dinsdag 14 mei 2019

Iconische Optiekzaak Brilpoort

Al meer dan vijftig jaar was er een nauw samenwerkingsverband tussen ENOT Amsterdam en Brilpoort Maastricht. De laatste dertig jaar onder leiding van het bevlogen duo Ad en Bert. Alle medewerkers van ENOT zijn het erover eens: Fantastisch om mee samen te werken. Op 13 mei kwamen zij persoonlijk afscheid nemen, nu zij de zaak verkocht hebben. Mooie verhalen uit heden en verleden passeerden de revue. Het ga jullie goed Ad en Bert, we zullen jullie missen!

donderdag 9 mei 2019

ENOT werkt samen met TWOBILLIONEYES voor visie in Afrika.

Al enkele jaren ondersteunt ENOT Amsterdam TWOBILLIONEYES met brillenglazen voor de allerarmsten in Afrika. De projecten van TBE, onder de bezielende leiding van Bijan Azami, richten zich op het verbeteren van het zicht en daarmee de kwaliteit van het leven, de veiligheid (waaronder de verkeersveiligheid) van mensen in Afrika. Beter zicht betekent hogere ontwikkelingskansen: onderzoek wijst uit dat 80% van iemand’s vermogen tot leren wordt beïnvloed door goed zicht. Zicht bepaalt dus iemand’s vermogen tot leren en zo de algemene ontwikkeling.

Bijan komt geregeld langs bij ENOT voor overleg en wederzijdse inspiratie. Momenteel is hij in samenwerking met de TU Delft een proefproject begonnen in Mombassa, Kenia, om een duurzame oplossing te vinden voor de vele mensen die nog niet kunnen profiteren van goed zicht. Door niet alleen oogmetingen en gratis brillen te verschaffen, maar ter plaatse ook een ‘supply chain’  op te zetten die eindigt bij mensen zonder (veel) geld. Ook nu weer steunt ENOT, onder leiding van directeur Michael Keip, dit project van TBE met een schenking van op maat geslepen brillenglazen. IT manager Nicky Tulp zorgt er iedere keer weer voor dat de glazen op tijd klaar zijn voor Bijan’s volgende reis.

Meer informatie: www.twobillioneyes.org en www.enot.nl/kortnieuws

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

v.l.n.r. Nicky Tulp, Bijan Azami, Michael Keip

Archief