Kort nieuws

maandag 2 maart 2020

André van de Broek met pensioen

Onze IT manager, André van de Broek, gaat na een dienstverband van 42 jaar met pensioen. André heeft in die 42 jaar aan de wieg gestaan van vele ontwikkelingen in de optiek. In zijn beginperiode was de optische markt de overgang aan het maken was van mineraal glas naar kunststof glazen

Maar die kunststof glazen hadden natuurlijk een probleem; dat materiaal was nogal krasgevoelig, en daar was een oplossing voor zoals we nu weten, namelijk een hardcoat laag, maar dat was toen nog in ontwikkeling en daar was niet alles zomaar voor te koop. André heeft daar heel veel voor moeten bedenken en uitvinden. Met die apparatuur hebben we zo’n 20 jaar geproduceerd totdat er uiteindelijk Dipmachines te koop waren en daarmee is hij de grondlegger van de hardcoatbewerking.

André had nog een uitdaging; automatisering. Goede programma’s waren er nog niet en daar heeft André zelf de software voor geschreven. Alles is nu gekoppeld aan het bestelnummer, en dat is bijvoorbeeld terug te zien op de werkbonnen, kijk maar eens wat daar allemaal opstaat en besef maar eens dat dat er niet allemaal vanzelf opkomt. Dus tot op de dag van vandaag maken wij daar nog dankbaar gebruik van.

dinsdag 4 februari 2020

Succesvolle introductie SEIKO op de Nederlandse Optiekdagen

Tijdens de Nederlandse Optiekdagen is de nieuwe monturencollectie van SEIKO geïntroduceerd voor de Nederlandse opticiens. De collectie van Japans titanium werd zeer positief ontvangen.
Om een indruk van de collectie te krijgen kunt u ook kijken op de website van ENOT onder monturencollectie of neem contact met ons op 020 410 69 00.

woensdag 4 september 2019

ENOT heeft met Vespa primeur bij NanaWoody&John TV

Vandaag is de eerste aflevering van NanaWoody&John TV online gezet. Daarin gaat Cheryl langs bij Vespa Koning Joey Schaar en vraagt hem het hemd van zijn lijf. ENOT’s Vespa zonnebrillen worden in dit item op een hele leuke manier onder de aandacht gebracht.

Klik op deze link om de video te zien: https://www.youtube.com/watch?v=iKZewAnMDKc

Natuurlijk gaat het over scooters en zonnebrillen en belandt Cheryl uiteindelijk achterop een opgevoerd model waarmee Joey normaal nooit de openbare weg op gaat. Wij hielden ons hart vast bij de wheelies maar bikkel Cheryl verblikte of verbloosde niet. Het vrolijke tweetal sluit af met een wedstrijdje gekke bekken trekken en een lekker glaasje Limoncello….

Archief