Kort nieuws

maandag 2 maart 2020

André van de Broek met pensioen

Onze IT manager, André van de Broek, gaat na een dienstverband van 42 jaar met pensioen. André heeft in die 42 jaar aan de wieg gestaan van vele ontwikkelingen in de optiek. In zijn beginperiode was de optische markt de overgang aan het maken was van mineraal glas naar kunststof glazen

Maar die kunststof glazen hadden natuurlijk een probleem; dat materiaal was nogal krasgevoelig, en daar was een oplossing voor zoals we nu weten, namelijk een hardcoat laag, maar dat was toen nog in ontwikkeling en daar was niet alles zomaar voor te koop. André heeft daar heel veel voor moeten bedenken en uitvinden. Met die apparatuur hebben we zo’n 20 jaar geproduceerd totdat er uiteindelijk Dipmachines te koop waren en daarmee is hij de grondlegger van de hardcoatbewerking.

André had nog een uitdaging; automatisering. Goede programma’s waren er nog niet en daar heeft André zelf de software voor geschreven. Alles is nu gekoppeld aan het bestelnummer, en dat is bijvoorbeeld terug te zien op de werkbonnen, kijk maar eens wat daar allemaal opstaat en besef maar eens dat dat er niet allemaal vanzelf opkomt. Dus tot op de dag van vandaag maken wij daar nog dankbaar gebruik van.

Archief